Ann-Kristin og Anita er kulturbærere

Ann-Kristin Hansen (t.v.) og Anita Pettersen har gjennom henholdsvis 33 og 38 år bidratt til godt arbeidsmiljø og mange trofaste kunder ved MENY Haslesenteret i Sandefjord.

Ann-Kristin Hansen (t.v.) og Anita Pettersen har gjennom henholdsvis 33 og 38 år bidratt til godt arbeidsmiljø og mange trofaste kunder ved MENY Haslesenteret i Sandefjord.

Kunder kjører gjerne forbi 10 matbutikker for å komme seg til MENY Haslesenteret i Sandefjord. Noe av grunnen til dette kan være to av butikkens mest rutinerte ansatte, Ann-Kristin Hansen og Anita Pettersen.

Ann-Kristin startet som oppvaskhjelp i kjøttavdelingen i det som den gang het Rico Mat. Da var hun 16 år. Anita var 17 og ble satt til å jobbe litt overalt, men endte snart opp i fruktavdelingen. De har nå vært ansatt i henholdsvis 33 og 38 år.

I dag har Ann-Kristin ansvar for alt av kjølte industrivarer, mens Anita er avdelingsleder for frukt.

– Det er jo de to som holder kulturen oppe. Ann-Kristin og Anita har vært med siden før denne butikken ble bygd og kjenner alle kunder, og det setter jo en viss standard, sier fungerende kjøpmann Christopher Hansen Houmb.

Gode kolleger og hyggelige kunder

– Først og fremt er det de flotte kollegene og mange hyggelige kunder som gjør at jeg trives. Ellers hadde jeg ikke orket, sier Ann-Kristin når hun blir spurt om hvorfor hun har blitt så lenge ved arbeidsplassen.

– Man blir jo glad i alle på en måte. Er jeg ute på søndagstur så hilser jeg på folk hele veien og kjenner igjen mange, sier hun.

– Vi har jo overlevd alle sjefene, humrer Anita.

– Vi har det veldig fint sammen vi som jobber her. Det er ikke så mye utskiftinger før man går av med pensjon og vi kjenner hverandre godt, nesten som en liten familie, sier hun.

Sprek og sterk må hun også være da mye av jobben dreier seg om sjauing.

– Det er morsomt på jobb. Å jobbe med frukt og grønt betyr at det er noe nytt hele tiden da det endrer seg etter sesong og årstid. Jeg liker å sjaue og bære og kan ikke sitte stille, så det blir fort noen tonn i uken, sier Anita.

Stas med Medaljen

I vinter ble Ann-Kristin og Anita hedret med Medaljen for lang og tro tjeneste. At de skulle få Medaljen var det ingen av de som hadde forestilt seg.

– Det hørtes nesten litt skummelt ut da jeg fikk vite at jeg skulle få den, men det er selvsagt kjempekoselig, synes Anita.

– Det er jo hyggelig å få anerkjennelse når man har vært her så lenge, og det er fortsatt lenge til jeg skal gå av med pensjon, sier Ann-Kristin.

– Hverdagen er aldri lik, jeg gjør mye forskjellig, og det er en glede å gå på jobb, synes hun.

Dette var første gang ansatte ved MENY Haslesenteret fikk Medaljen for lang og tro tjeneste, og fungerende kjøpmann Christopher Hansen Houmb er bare positiv.

– Det var utrolig gøy at de kunne få denne oppmerksomheten for lang og tro tjeneste og det har blitt litt snakk om det her på butikken etterpå, at det var litt stas, sier Christopher.

Han har selv gått gradene oppover i systemet fra han startet som ekstrahjelp i 2006, kolonialansvarlig, assisterende butikksjef og nå fungerende kjøpmann, etter at tidligere kjøpmann Kjell Arne Saue gikk av med pensjon i år.

En stødig ryggrad

– Det har alltid vært godt arbeidsmiljø her, og det vises ved at folk blir lenge i jobben, sier Christopher.

– Ann-Kristin og Anita har vært med på å skape det gode arbeidsmiljøet med mye erfaring, gode rutiner og den tryggheten de har. Det er liksom aldri noe som glipper, skryter Christopher.

– De har opplevd mange endringer underveis, men har alltid tilpasset seg og vært med å bære butikken fremover og være en stødig ryggrad, avslutter han.

 

Silvia Maria Suh