I år har det gått 55 år siden 1965 – året da ekteparet Harald og Kolbjørg Lund tok sats og startet sitt eget bakeri. Nå er det sønnene Knut Harald og Øyvind som har overtatt og har ansvaret for den tradisjonsrike familiebedriften.

– Vi opplever at både kundene våre og de som jobber her er veldig lojale. Det sier jo litt når folk som begynte her i en sommerjobb på 1970-tallet er her fortsatt, smiler daglig leder Knut Harald Lund.

Likeverdige kolleger

Knut Harald tror at noe av årsaken er det tette samarbeidet, der alle jobber sammen som likeverdige kolleger, er den viktigste årsaken til at de ansatte trives så godt og blir så lenge.

– Her gjør alle de samme arbeidsoppgavene uavhengig av tittel. Vi tar pauser og spiser både frokost og lunsj sammen hver eneste dag. På den måten blir vi veldig godt kjent, og det er nok viktig for trivselen og for at arbeidsmiljøet er så bra hos oss, fortsetter Knut Harald.

Delte ut fire medaljer

Lørdag 25. januar var alle ansatte invitert til et sosialt kveldsarrangement. De skulle takke av Viktor Haugen, konditoren som ble pensjonist i fjor etter å ha jobbet hos Lund siden 1969. Men det skulle vanke overraskelser for flere av de inviterte denne kvelden:

– Det var nok flere av oss som ble overrasket da det viste seg at vi også skulle motta Medaljen, forteller Margido Kallan. Han begynte som sjåfør i bakeriet allerede i 1978, men etter hvert ble han konditor og driver både med baking og smøring.

– Jeg har bestandig trivdes veldig godt hos Lund Bakeri & Conditori. Det skyldes at jeg jobber sammen med trivelige folk og at jeg har en jobb jeg liker. Arbeidet passer meg veldig godt og ikke minst er det et fint samhold og lite hierarki her. Hos oss gjør egentlig alle alt, og ingen er redde for å brette opp ermene, sier han.  

– Alle vi fire som fikk overrakt Medaljen syntes det var utrolig stas, for det er jo veldig hyggelig å bli satt pris på og å få en utmerkelse som dette for det arbeidet vi har gjort, tilføyer han.

De ansatte er bærebjelken

I tillegg til Viktor Haugen og Margido Kallan, fikk også Marie Sæther og Finn Spjøtvold overrakt Medaljen. De to sistnevnte ble ansatt hos Lund Bakeri & Conditori i henholdsvis 1977 og 1988.

– Det var artig å få lov til å dele ut disse medaljene, for vi har fantastiske medarbeidere hos oss og vi kjenner hverandre godt. De er bærebjelken i driften vår, og det ville vært vanskelig å erstatte dem, derfor var medaljene vi delte ut høyst velfortjente, og jeg er veldig glad for at vi gjorde dette, avslutter Knut Harald Lund.