– Nylig hadde vi den årlige samlingen for jubilantene våre igjen. Det er et av årets høydepunkt og et av de hyggeligste arrangementene jeg deltar på, sier fabrikksjef Fred Bakkejord.
Denne gangen skulle de gjøre stas på jubilantene som hadde vært i bedriften i henholdsvis 25, 30 og 40 år. Totalt 18 jubilanter med partnere og de nærmeste lederne var invitert til det høytidelige arrangementet som fant sted på Wood Hotel i Brumunddal.

– Vi har valgt å gjøre det på denne måten, siden vi er for mange til å samle alle ansatte ved anledninger som dette. Arrangementet har vi lagt opp slik at det både er formelt og høytidelig, men først og fremst hyggelig. Alle pynter seg, vi spiser middag og deler ut utmerkelser for lang og tro tjeneste i bedriften, fortsetter han.

En fysisk krevende jobb

Fryseriarbeider Dag Madsen, var en av de som deltok på arrangementet. Han mottok Medaljen for lang og tro tjeneste fra Det Kongelige Selskap for Norges Vel etter 30 års fartstid ved Nortura.

– Det var en veldig trivelig seanse, og det er veldig hyggelig å arbeide et sted hvor de viser at de setter så stor pris på sine ansatte, sier Dag. 
Han startet som vikar i 1988. Året etter ble han fast ansatt, og siden har han jobbet i bedriften. Arbeidsdagen til 60 år gamle Dag starter klokka seks hver morgen, og stort sett lemper han kjøtt hele dagen. Jobben er fysisk krevende, men Dag forteller at han fortsatt er i god form og trives godt. 

Det sitter i veggene

– Vi har en trygg og god arbeidsplass, men det aller viktigste er at vi har et veldig godt arbeidsmiljø og ordentlig trivelige kolleger. På min avdeling er vi 20 stykker som jobber, men bare fire eller fem av dem har blitt ansatt etter 2010. Resten har enda lenger ansiennitet, og det sier jo egentlig sitt om hvordan det er å jobbe her, smiler han, og fabrikksjefen er enig:
– Det er en veldig god tone blant alle ansatte her på Rudshøgda. Vi hilser på hverandre når vi møtes i gangene, vi slår av en prat i matkøen og vi er bevisste på at arbeidsplassen vår skal være et trivelig sted å være. Dette er ikke noe ledelsen har bestemt – det sitter i veggene og er naturlig del av de ansattes grunnholdning, forklarer han.

Viktig å beholde kompetanse

Ryktene går om de årlige arrangementene der 25-årsjubilantene får gullklokke, 30-årsjubilantene får Medaljen fra Norges Vel og 40-årsjubilantene får gavekort. Og ryktene, de er utelukkende positive.
– Jeg tror det betyr veldig mye, og har inntrykk av at alle setter pris på at vi gjør dette. Det er hyggelig å gjøre det også. Ikke minst er det veldig verdifullt for oss som bedrift, for vi har masse kompetanse og den er det viktig at vi tar vare på, avslutter Bakkejord.