Det er førjulstravelt hos Lucky Frisør når vi skal snakke med Kari. Kunden som sitter i frisørstolen har akkurat fått farge i håret, og mens fargen virker har Kari noen minutter til å snakke med oss om hva som skjedde på julebordet i helgen.

– Sjefen min, som jeg har jobbet med i 40 år, reiste seg og begynte å si noen ord. Plutselig forsto jeg at det faktisk var meg han snakket om. Det var veldig stas! Jeg er både glad, stolt og fornøyd over at jeg fikk denne Medaljen, sier Kari ettertenksomt.

Rørt og glad

Familiebedriften Lucky Frisør ble startet av Anders Lyche for 41 år siden. Ett år etter grunnleggelsen ansatte han Kari, og de to drev salongen alene i åtte år. Da ble kona til Anders, Noreen, med i driften. I dag er Lucky Frisør et konsern med syv salonger.

– I vår bransje får du et veldig tett forhold til de du jobber sammen med. Ja, du kommer nesten nærmere kollegene dine enn du gjør med ektefellen, ler Anders, og forteller at i løpet av årene har han og Kari blitt veldig godt kjent. 

– Vi har et nært og spesielt forhold, og er det noen som virkelig har fortjent en slik utmerkelse, så er det henne. Når jeg så hvor rørt og glad hun ble, så varmet det veldig, sier Anders Lyche.

Elsker jobben

Kari har alltid sett frem til å gå på jobb og mener at mye av årsaken er hvordan eierne hele tiden har lagt til rette.

– De er veldig rause. De får alle rundt seg til å trives og de er flinke til å ta vare på folk. Det er viktig. Jeg hadde jo aldri blitt her så lenge hvis det ikke hadde vært bra her. Dessuten er arbeidshverdagen spennende og variert. Jeg møter mange mennesker og får høre mange forskjellige historier, for frisørstolen er jo et sted for betroelser. I dag klipper jeg noen ganger barna til dem som kom hit med smokk. Da skjønner jeg hvor lenge jeg egentlig har drevet i dette yrket, ler Kari. 

En legende

Nå er det datteren i Lyche-familien, Tara Lyche, som er daglig leder i familiebedriften. Hun sparer heller ikke på lovordene om Kari.

– Kari er helt fantastisk, og vi pleier å si at hvis alle hadde vært som henne ville det ikke vært krig i verden. Hun har blitt en legende hos Lucky Frisør, smiler Tara, og forteller at når de tar inn unge lærlinger tar det aldri lang tid før de vet hvem Kari er. 

Kari understreker at for henne personlig opplevdes det helt spesielt å motta Medaljen for lang og tro tjeneste som tildeles av Det Kongelige Selskap for Norges Vel. 

– Jeg vet at det ikke bare er å ringe inn å bestille Medaljen fra Det Kongelige Selskap for Norges Vel. Arbeidsgiveren må jo lage en skikkelig søknad og legge litt jobb i det. En slik omtanke betyr mye for meg, og på 17. mai skal Medaljen henge på bunaden min, ler Kari, før hun vender tilbake til kunden i frisørstolen som skal få skylt ut fargen.