Det var stinn brakke eller stinn stasjon da Svein Thorset skulle takkes av. Til og med postmannen var innom med en liten oppmerksomhet. - Vi mistet et lite landemerke da Thorset’n stengte sine dører i november. I dag åpner denne stasjonen som en automatstasjon, men heldigvis blir Svein her i noen måneder til, sa Rune Åslund fra Than Eiendom som kom inn på eiersiden for en 10 år siden.

En viktig møteplass

Shell på Vormsund åpnet dørene i 1947 og ble raskt en kjent og kjær møteplass. Svein var kun 15 år gammel da han startet å jobbe på stasjonen som ble bygget og drevet av hans onkel Gunnar Thorset. Stasjonen ble helt frem til den stengte drevet på gammeldags vis med smøre- og vaskehall og dekkomlegging - og helt fri for pølser! I tillegg har Svein vist at han er en ekte gentleman da alle kvinnelige kunder har sluppet å fylle bensin selv. I stedet har det vært Svein som stiller opp og fyller. - Alle som er her i dag har et forhold til Svein og er kanskje innom et par ganger i uken. Til og med på lørdag og søndag er Svein på jobb. I løpet av 50 år har han vært borte til sammen en uke fra jobb, og han har utført jobben til kundens beste til enhver tid, også etter arbeidstid om noen skulle trenge hjelp, fortalte Rune Åslund til alle dere fremmøtte.

Hedret med Medaljen for lang og tro tjeneste

Svein har alltid vært positiv, og selv i møte med enkelte krevende kunder har han vært like blid som sola. For sin innsats gjennom 50 år ble han hedret med Medaljen for lang og tro tjeneste. Det var Eli Aaserud Heiberg fra Det Kongelige Selskap for Norges Vel som stod for overrekkelsen av Medaljen. Hun har selv gode minner fra Thorset’n fra da hun var barn. - Det er en udelt glede for meg - på vegne av Norges Vel - å overrekke denne hedersprisen til deg. Etter 50 år på Thorset’n har du stått ved din lest og drevet bensinstasjonen på tradisjonelt vis, til glede for mange. Det er ikke bare damene som kommer til å savne deg når tanken skal fylles, sa Aaserud Heiberg ved overrekkelsen.

Betjent tre generasjoner

- Jeg må si at jeg er rørt, så jeg får si som brura sa - det er bedre å være rørt enn urørt, sa Svein Thorset på humørfylt vis da han fikk Medaljen. - Videre vil jeg takke kunder som har vært fantastiske på alle mulige måter. Det er litt rart å tenke på at ved oppstarten fra onkel Gunnar sin tid og frem til i dag har vi betjent tre generasjoner. Så igjen, tusen takk til kunder, arbeidsgiver og Norges Vel for Medaljen. Det setter jeg veldig pris på, sa Svein Thorset.