Nylig ble Geir Harald Røstad fra Snertingdal i Gjøvik kommune, hedret med Medaljen for sin innsats ved Gjøvik Innkjøpslag gjennom 40 år. 

Arbeid inn med morsmelken

Røstad startet sitt yrkesliv i 15-16 årsalderen på Gjøvik Skifabrikk. Da fabrikken gikk konkurs fikk han tips om det som dengang var Gjøvik Meieri og som siden har blitt til Gjøvik Innkjøpslag. Gjennom 40 år har Røstad hatt mange forskjellige arbeidsoppgaver som sjåfør for utkjøring av varer, lagerarbeid, kundeekspedering og salg i butikken. - Her er det aldri to like arbeidsdager og det er fint, synes Røstad. 

Oppskriften på et godt og langt arbeidsliv

- Jeg har aldri gruet meg til å gå på jobb. Grunnen til det er at jeg er en del av et godt arbeidsmiljø, har gode kolleger og varierte oppgaver. Jeg trives med det jeg gjør, sier Røstad. 

Med seks fast ansatte og en på deltid, kommer man tett på hverandre. - Problemer er det alle steder, men det løser vi over en kaffekopp på morgenen, forklarer Røstad. 

Aldri vært syk

En flott arbeidsplass til tross, det er ikke ofte man hører om ansatte som aldri har hatt en eneste sykedag slik som Røstad.  - Jeg har hatt flaks med helsen. Litt forkjølelse og et par magesår har det blitt, men jeg fikk hjelp i riktig tid, og da var det ikke noe problem, sier han.
-Generelt sett er det veldig lite fravær på alle, og sykefravær eksisterer nesten ikke. Det sier jo ganske mye om arbeidsplassen, skryter Røstad.

Hedret med Medaljen

Røstad ante ingenting av hva som var planlagt for han da Gjøvik Innkjøpslag slo på stortromma for å hedre en dyktig ansatt gjennom 40 år. -  Jeg visste ingenting om overrekkelsen før dagen i forveien da sønnen min som bor på Dovre plutselig kom kjørende inn på gårdstunet og dro ut dressposen av bilen. Da spurte jeg kona om hva som skjedde, sier Røstad.
Dagen etter var det klart for hyggelig middag på Sigstad Gård, gode ord fra kolleger og overrekkelse av Medaljen ved ordfører Bjørn Iddberg som i ens ærend hadde reist hjem fra hytta. 

En fin utmerkelse

Røstad synes at det å få Medaljen er en fin utmerkelse. - Jeg blir gjort stas på og det er jo på grunn av noe som jeg selv har bidratt til,  sier han, før han med beina godt plantet på jorda fortsetter. - Jeg liker egentlig ikke å være så mye i sentrum. Det er egentlig best at det går i det vante.