Det summer ved kaffemaskinen en tidlig morgen hos Troms Kraft. Carsten Tønnessen er energimontør og formann for sitt lag. Han smågjesper og forteller om gårsdagens begivenheter.

– Forrige natta måtte vi ut og gjøre en jobb på en av øyene, ferja fikk motorstopp, så da  måtte vi bli der hele natta, smiler Carsten. 

Værhard jobb

Som montør er det mye jobb med feilsøking, drift og vedlikehold ute i felten. Jobben krever at man må tåle å rykke ut i all slags vær, og det er ofte når været er som verst at feilmeldingene kommer.

– Hos Carsten er det aldri nei når det er spørsmål om å rykke ut, jeg tror han liker utfordringer forteller Odd-Arild Henriksen, som er leder for montørene i Troms Kraft.

Han beskriver Carsten som en sosial gladgutt som bidrar til et godt arbeidsmiljø. 

– For Troms Kraft er det viktig å beholde folk, og å ha arbeidere i ulike aldre. På den måten viderefører vi viktig kompetanse, og de unge lærer av de erfarne, sier Odd-Arild.

Varierte oppdrag

Carsten og hans lag er klare for dagens jobb. Energimontør Øyvind Falch Gundersen, og lærling Anders Severin Birkelund hopper inn i kranbilen. Første jobb på programmet er å rette opp en mast som en bil har kjørt på. De tre montørene må ta i bruk både motorsag, kran og spett for å få jobben gjort, men etter en time er masten rett, og kollegaene kan kjøre videre til en trafostasjon som skal inspiseres.

– Vi har et godt arbeidsmiljø og oppdragene er veldig varierte. Det er derfor jeg trives så godt, forteller Carsten.

Vanskelig skoletid

Carsten sto på trappa til Troms Kraft for første gang for over 30 år siden for å møte opp til sommerjobb. Gjennom skolegangen var han plaget av dysleksi og strevde med teoretiske fag. Hos Troms Kraft fikk han bryne seg på praktisk arbeid, og endte opp som lærling. Siden har han fullført utdanning og steget i gradene i bedriften.

– Jeg er veldig glad for at jeg kom så tidlig ut i arbeidslivet, teori var ikke noe for meg. Jeg trivdes bedre med noe praktisk, forteller arbeidskaren.

Etter 30 år som fast ansatt ble han nylig hedret for sin arbeidsinnsats med Medaljen for lang og tro tjeneste. Det skjedde under bedriftens årsfest.

– Alle var festkledd, så det var høytidelig, minnes Carsten. Han synes det er flott at bedriften verdsetter sine ansatte på denne måten.

Tradisjonsrik medaljeoverrekkelse

Hos Troms Kraft er det tradisjon å hedre ansatte som har stått lenge i jobben. Det er bedriften selv som søker om Medaljen fra Det Kongelige Selskap for Norges Vel, og for Troms Kraft er det viktig å opprettholde denne tradisjonen. Leder for montørene, Odd-Arild Henriksen, synes det er en fin tradisjon når de overrekker Medaljen for lang og tro tjeneste.

– Det er noe som blir snakket om i bedriften, hvor lenge folk har vært her og om de snart står for tur, forteller han.

På neste årsfest er det Odd-Arild selv som skal opp på scenen og motta Medaljen.

– Det ser jeg frem mot! Det blir stas å motta Medaljen, smiler han.
 

Se filmen om Carsten Tønnessen og Troms Kraft her:

 

 

 

Les mer om Medaljen