Johan Eggen med Medaljen for lang og tro tjenesteMæresbyggen Johan Eggen (63) er tildelt Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste ved 4H i Trøndelag. Johan Eggen tiltrådte stillingen som rådgiver i 4H Nord-Trøndelag i september 1985. I over 30 år har han jobbet utrettelig for å engasjere og aktivisere barn og unge i 4H Trøndelag.

 

En bauta!

Johan Eggen ble hedret under en festmiddag der han fikk overrakt Medaljen. Der ble hans brennende engasjement og innsats for generasjoner av 4H-ere framhevet.

- Johan er en bauta i 4H! Han har betydd mye for aktiviteten i Trøndelag og for mange ungdommer gjennom de 32 årene han har jobbet hos oss, sier Signe Lindbråten, generalsekretær i 4H Norge.

Ivrig 4H-er

Johan Eggen beskrives som en ekte 4H-nerd. Han var ivrig 4H-er i ungdommen, og han var også med på å etablere Norske 4H Alumner, før han ble ansatt i 1985. Han deltok på sin første fylkesleir som 13-åring i 1968, og har deltatt på alle påfølgende fylkesleirer.

- Jeg er stolt og glad for denne utmerkelsen. 4H er en flott organisasjon med gode verdier, og jeg har lang erfaring både som medlem, alumn og ansatt. Jeg liker folk og er glad i ungdom. For meg er det viktig å se hver enkelt av 4H-erne. De er individer, som trenger å bli sett. Jeg er opptatt av å huske navnene til hver enkelt, da får jeg en umiddelbar respons, sier Johan Eggen stolt.

Organisasjonslivet betyr mye for Johan Eggen, som i tillegg til 4H har en fartstid både fra Norges bygdeungdomslag og Norsk hærmannsforbund. For 21. gang kan han i sommer sees som hærmann i Spelet på Stiklestad.

 

Les mer om 4H Norge