Aage Leraand ved Bane NOR får MedaljenAage ble ansatt som fagspesialist tele i NSB i Trondheim sommeren 1972. Seksjonsleder Arild Olsen (til høyre), fikk æren av å overrekke Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste samt blomster til en stolt veteran.  

Aage har opplevd en teknologisk revolusjon i sin lang yrkeskarriere; fra sveivetelefon og signaltelegraf via digitaliseringskurs i Ängelholm til dagens IP-baserte transmisjon basert på fiber og dataprogram. På grunn av egeninteresse og motivasjon for faglig utførelse har Aage på en beundringsverdig måte klart å henge med. 

En ekte skrotnisse

Aage Leraand viser frem kjeledressen sin fra 1972Aage er en skrotnisse, nevnte Arild i sin tale. Blant annet har han tatt vare på sin første arbeidskjeledress fra NSB i 1972. Takket være gammelt skrot har Aage reddet mangt et telesystem når det har vært mangel på reservedeler.

I premieskapet på Marienborg er det mange pokaler som Aage har bidratt til å få på plass, og fortsatt tar han på seg skøytene for trening på isen.

Det blir store sko å fylle etter Aage, både arbeidsmessig, men også humørmessig da hans vitser er i særklasse.
Til applaus ble en respektert 65-årig hedersmann takket av for glimrende innsats og med lykke til som pensjonist.      
 

Les mer om Bane NOR