- Hadde mye innflytelse på henne tidlig i karrieren

Eva Fagerli er stolt av å jobbe på Vollan Gjestestue, og etter 25 år er hun fortsatt en ivrig kokk! Foto: Maikel Kiil Kristiansen, Nye Troms

En gang i tiden stod Eva Fagerli med hendene i iskald kjøttfarse og knadde. Det slipper hun nå med maskiner til hjelp. I stedet griper hun spennende utfordringer når det kommer forespørsler som går utenfor menyen.

-Eva er først og fremst et veldig godt forbilde, både når det gjelder bedriften utad, men også internt her på huset.

Vollan Gjestestue har vært kjent for tradisjonsrik husmannskost i 75 år. En tredjedel av denne tiden har Eva jobbet som kokk, og hun beskriver arbeidsplassen som sitt andre hjem. Selv mener hun at hun kan lage kjøttkakene med øynene lukket! Til tross for at hun har kjent behovet for å teste andre ting, har det alltid vært tydelig at det er kokk hun skal være.

Damer med stor innflytelse

-Jeg tenkte ikke på det så veldig mye da jeg startet, hvor lenge jeg skulle bli eller om jeg kom til å være her etter så mange år, sier Eva til avisa Nye Troms. Men dette skulle endre seg etter kort tid.

Damene som hadde jobbet på Vollan Gjestestue lenge, hadde tydelig innflytelse på Eva. Dette påvirket hennes syn på både jobb og arbeidsliv.

-Det var ei som fikk en telefon om hun kunne komme på jobb på en fridag, kastet brøddeigen hun hadde satt og kom, forteller Eva og fortsetter;

-Disse damene brant virkelig for jobben sin. Det var ikke noe tull. Dette er damene som lærte meg opp.

Et godt forbilde

Innehaver og daglig leder på Vollan Gjestestue, Høvard Lydersen, har mange gode ord å si om Eva. Han skryter av at hun er åpen til sinns og evner å se ting fra både arbeidstaker- og arbeidsgiversiden. En styrke han setter stor pris på.

-Eva er først og fremst et veldig godt forbilde, både når det gjelder bedriften utad, men også internt her på huset. Hun er profesjonell, positiv og empatisk, forteller Høvard.

Hun har blitt værende på Gjestestua gjennom oppturer og nedturer. Gjennom ombygging, utbygging, nedriving, nedstengning, utbedring og oppreisning, som hun selv beskriver. Hun tror tiden som kokk hos Vollan Gjestestue vil vare helt til pensjonisttilværelsen inntrer.

-Det ser jammen sånn ut, avslutter hun.

Vida Emilie Werner