To kulturbærere ble hedret
På MENY Haslesenteret i Sandefjord jobber to kulturbærere. Nylig ble de hedret med Medaljen for lang og tro tjeneste.
Det er ikke uvanlig at kunder kjører forbi 10 matbutikker for å komme seg til MENY Haslesenteret. Matbutikken, som har mange trofaste kunder, har også mange ansatte som har vært ved butikken i både 15, 20, og 25 år. Og så har man de to damene Ann-Kristin Halvorsen og Anita Pettersen som har vært henholdsvis 33 og 38 år i tjeneste. Nylig ble de to hedret med Medaljen for lang og tro tjeneste.
– Deres stå- på- vilje, hjerte for butikken og avdelingen sin, deres innstilling til alltid å se om noe kan gjøres bedre, er en kultur som de ser til at nyansatte også lærer seg, sier butikksjef Kjell Arne Saue.
Kulturbærere i butikken
– Det er jo så utrolig bra å ha to kulturbærere i butikken. Det gir trygghet for meg som sjef og trygghet for nye ansatte som kommer. Vi har veldig mange ting som skal gjøres på rette måten til riktig tid, og da er disse to utrolig flinke. Jeg tar av meg hatten for de to og gleder meg hver eneste dag til å jobbe i lag med dem, sier Kjell Arne.
– Ann-Kristin har ansvar for alt av kjølte industrivarer. Hun er veldig strukturert og flink og er i tillegg tillitsvalgt. Ann-Kristin forlanger at folk jobber, samtidig som hun har et stort hjerte, sier Kjell Arne.
– Anita er avdelingsleder for frukt og er en kjempeflink dame som står på, har godt humør og som alltid gjør sitt beste, sier Kjell Arne, som også stod for medaljeoverrekkelsene.
Startet unge
Ann-Kristin startet som oppvaskhjelp i kjøttavdelingen i det som den gang het Rico Mat. Da var hun 16 år. Anita var 17 og ble satt til å jobbe litt overalt, men endte snart opp i fruktavdelingen.
– Først og fremt er det de flotte kollegene og mange hyggelige kunder som gjør at jeg trives. Ellers hadde jeg ikke orket, sier Ann-Kristin når hun blir spurt om hvorfor hun har blitt så lenge ved arbeidsplassen.
– Man blir jo glad i alle på en måte. Er jeg ute på søndagstur så hilser jeg på folk hele veien og kjenner igjen mange, sier hun.
– Vi har jo overlevd alle sjefene, humrer Anita.
– Vi har det veldig fint sammen vi som jobber her. Det er ikke så mye utskiftinger før man går av med pensjon og vi kjenner hverandre godt, nesten som en liten familie, sier hun.
Sprek og sterk må hun også være da mye av jobben dreier seg om sjauing.
– Det er morsomt på jobb. Å jobbe med frukt og grønt betyr at det er noe nytt hele tiden da det endrer seg etter sesong og årstid. Jeg liker å sjaue og bære og kan ikke sitte stille, så det blir fort noen tonn i uken, sier Anita.
Hyggelig med anerkjennelse
At de skulle få Medaljen for lang og tro tjeneste var de ingen av de som hadde forestilt seg.
– Det hørtes nesten litt skummelt ut da jeg fikk vite at jeg skulle få den, men det er selvsagt kjempekoselig, synes Anita.
– Det er jo hyggelig å få anerkjennelse når man har vært her så lenge, og det er fortsatt lenge til jeg skal gå av med pensjon, sier Ann-Kristin.
– Hverdagen er aldri lik, jeg gjør mye forskjellig, og det er en glede å gå på jobb, synes hun.